phone 016 23 05 50

Ons kantoor

Advocatenkantoor Tobback & Timmermans.
Wie hard werkt, telt op. Wie samenwerkt, vermenigvuldigt.

In het historisch stadscentrum van Leuven, op een boogscheut van de iconische rechtenfaculteit en universiteitsbibliotheek, ligt het advocatenkantoor van Karine Tobback en Katrien Timmermans.

Advocaten en vennoten, sparringpartners en mompreneurs. In 1992 startte Karine Tobback als advocaat in de Tiensestraat te Leuven, in 2008 bundelde ze de krachten met Katrien Timmermans. Onder de noemer ‘Tobback & Timmermans’ gaven ze hun samenwerking vorm in een advocatenassociatie. Het doel was toen - en nu nog steeds - glashelder: mensen in klare taal begeleiden bij juridische kwesties op een integere, aandachtige manier. 

Met een passie voor hun vak en een oprechte interesse voor de unieke situatie van elke cliënt, zijn advocaten Karine en Katrien elkaars rechterhand in dossiers in diverse rechtsdomeinen.

De ambitie? Groeien in expertise en ervaring, niet in stagiairs of personeel. Als ervaren tweespan zijn Karine en Katrien vlot op elkaar ingespeeld, nemen ze de tijd voor elke vraag en staan ze iedere cliënt persoonlijk te woord. Van grondige juridische analyse, over stipte dossieropvolging, tot sterke menselijke relaties. 

Karine Tobback 

Karine behaalde haar diploma licentiaat in de rechten met onderscheiding aan de KUL in juni 1989. Op 30 oktober 1992 werd ze ingeschreven op het tableau van de balie in Leuven. 

Tijdens haar studies bouwde Karine een bijzondere belangstelling op voor de juridische omkadering van de persoon, het gezin en de familie. Om haar interesse verder uit te diepen, werkte ze tussen 1991 tot 1997 als deeltijds assistent voor het Instituut Personen- en Familierecht van de faculteit rechtsgeleerdheid in Leuven. 

Daarnaast nam ze in 1996 de rol op van redactiesecretaris van het ‘Echtscheidingsjournaal’, voorloper van het hedendaags ‘Tijdschrift voor Familierecht’. Ook behaalde ze het certificaat ‘bemiddeling in familiale zaken’. Een boeiende combinatie van theorie en praktijk, die ze vandaag gedreven verderzet in haar kantoor. 

Karine Tobback was lid van de raad van de Orde van advocaten aan de balie te Leuven van 2014 tot 2018.

Katrien Timmermans 

Katrien Timmermans behaalde haar diploma licentiaat in de rechten met onderscheiding aan de KUL in juni 2001. Op 11 oktober 2005 werd ze ingeschreven op het tableau van de balie te Leuven.

Tijdens het academiejaar 2001-2002 werkte ze voor het Instituut Sociaal Recht van de faculteit rechtsgeleerdheid in Leuven. Katrien volgde in 2010 de bijzondere opleiding jeugdrecht en treedt vandaag als erkend jeugdadvocaat op in diverse dossiers waarbij minderjarigen betrokken zijn. Daarnaast wordt ze regelmatig aangesteld als schuldbemiddelaar in collectieve schuldenregelingen. 

Politieke interesse zat bij Katrien altijd al in de familie. Vanuit haar ondernemerszin en sociaal engagement, startte ze in 2007 haar carrière als gemeenteraadslid in Oud-Heverlee. Sinds januari 2019 is ze er schepen van onderwijs, sport en lokale economie.

Advocaat in Leuven met een menselijke focus?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x