phone 016 23 05 50

Voorwaarden

Goede afspraken tussen advocaat en cliënt, zorgen voor een vlotte samenwerking. Om uw dossier van start tot stop in goede banen te leiden, bundelden we onze voorwaarden in een transparante kantoorpolicy die we graag op voorhand met u delen.  

Erelonen en kosten 

Hoeveel een zaak zal kosten, is zeer moeilijk te bepalen in het begin van een procedure. Zowel de kost als de snelheid waarmee de zaak kan worden afgehandeld, is afhankelijk van verschillende onvoorzienbare factoren. 

Elk dossier gaat gepaard met een ereloon en een vergoeding van gemaakte kosten.  

  • Ereloon | Afhankelijk van uw wensen of de omvang van de zaak, wordt het ereloon of honorarium berekend aan een uurtarief of een vaste prijs per dossier. Indien u kiest voor een prijs per uur, houden we onze prestaties transparant bij in een heldere timesheet.

  • Kosten | Naast het ereloon, betaalt u ook een vergoeding voor de gemaakte kosten die nodig zijn voor de behandeling van uw dossier, zoals verplaatsingskosten, griffiekosten, kosten van telefonie, briefwisseling en kopiëren van documenten. 

Net zoals elke zaak, is elke cliënt uniek. Daarom houden we bij het bepalen van de kost van uw zaak steeds rekening met uw persoonlijke situatie

Volgens de deontologisch regels voor advocaten, werkt ons kantoor steeds met een provisie op de kosten en erelonen. Deze provisie dient eerst te worden betaald vooraleer we stappen kunnen ondernemen in uw dossier. 

Eerste consultatie

Om onze cliënten grondig en gericht bij te staan, ontvangen we u graag op ons kantoor in Leuven voor een eerste consultatie. Tijdens dit oriënterend gesprek buigen we ons over uw concrete situatie en juridische kwestie. Voor deze eerste consultatie van maximum 1 uur wordt € 75,- aangerekend.

Btw-plicht

Sinds 1 januari 2014 zijn advocaten btw-plichtig. Daarom is zowel op het ereloon als op de kosten 21 % btw verschuldigd. 

Rechtsbijstand

Indien u als beklaagde of slachtoffer voor de politierechtbank dient te verschijnen, kan u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering. In dat geval heeft u recht op gratis rechtsbijstand, en worden uw advocatenkosten integraal vergoed. 

Een afspraak op ons advocatenkantoor in de Tiensestraat?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x